Out-of-the-way.reismee.nl

By the way

Hier een teken van leven vanuit het noordelijk deel van Uganda - Arua. Maak je om mij geen zorgen, ondanksalle goedbedoelde waarschuwingen, adviezen, en maningen is er hier met een beetje common sense echt niks aan de hand (en Kony is ook niet in de buurt). De vanuit Kampala acht uur durende busreis was one of mystique and wonder. Nice travelcompany - de aard van de mensen hier kan met recht vriendelijk worden genoemd - en my oh my, vol overgave genoten van the pure beauty of nature... De Nijl overgestoken (rough waterfalls!), vlak daarna de eerste wilde aapies (soort uit de kluiten gewassen doodshoofdaapjes) aangetroffen, en toen - vanuit het 'niks'... kuddes olifanten!! WAUW! En oh oh oh, wat is er nou heerlijker dan omringd door zonneschijn van mango's te genieten die je net zelf uit de boom hebt geplukt... :)

Van m'n toch al losvaste reisplan is uiteindelijk weinig terechtgekomen; bij de Ugandese familie waar ik na Kampala terechtgekomen ben, was zooo interessant dat ik daar pas begin deze week ben uitgevlogen. Zoveel gelukkige momenten!

Kijk m'n ogen uit hier - echt er valt nog zoveel meer te vertellen, maar vooralsnog is dit het weer even...

I just thoroughly love life at the moment! Sending you lots of sunshine!

Reacties

Reacties

Jolly

Wat fijn om te lezen dat je je gelukkig voelt: that's life too, you know! Enjoy je laatste weekje.

Henk

Thanks for the sunshine !! Hier is het nu regenachtig en gaat de temperatuur weer langzaam richting ongeveer 14 graden :-(
Geniet nog maar even van al het moois daar en van de "wondertjes" die je daar ziet.

Nikki

Webale!
Dat is 'bedankt' in het Lugandees. Tja, heb afgelopen weken m'n best gedaan om wat van die taal mee te krijgen maar... daar kun je alleen in de central districts wat mee. Stond ik dus toch weer met m'n bekkie vol tanden in het noordelijke Arua. Haha! Maar heb desondanks een paar most enjoyable days in companionship of some kindhearted likeminded uncivilized mundu's (de noordelijke variant van 'mzungu'). Niks te klagen over de locals hoor, maar het was toch ook wel even heel fijn en refreshing om Afrika te beleven samen met een paar andere blanken - om onze ervaringen en verwonderingen en frustraties en whatever te kunnen delen (en verder vooral ook volop van de hangmat en de geweldige natuur te genieten).

Vanavond weer teruggekomen vanuit Arua naar Kampala - dus Nijl weer overgestoken en dit keer geen olifanten tegengekomen, maar wel een baviaan. Haha, wat een bijzondere wezens zijn dat zeg - en sowieso niet bepaald wat je zou verwachten als je 'gewoon even' de bus pakt!

Anyway - morgenochtend vroeg ga ik voor drie dagen naar een nationaal park (Murchinson Falls) om alsnog de big 6 te bezoeken... En dan komt de dag van terugkeer toch alweer enigszins in zicht... Mixed feelings about that, maar heb de intentie om vooralsnog nog even volop van deze prachtige ervaring te genieten en dan zien we wel weer... En ja, natuurlijk zijn er ook zeker dingen/mensen waarnaar ik uitkijk om weder te zien!

Voor nu sela bulungi/fijne avond en tot...

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Doingoood